Medik Thermomedik Digital Thermometer Digitaal

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Levering via Bpost

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Wat is een 'normale' lichaamstemperatuur?

Bij de mens is de 'normale' lichaamstemperatuur ca. 37 .0°C/98.6°F. Deze lichaamstemperatuur varieert bij normale gezonde mensen tussen ongeveer 36.1°C/97.0°F tot 37.2°C/99.0°F. De variaties in temperatuur kunnen aan activiteiten worden toegeschreven zoals sporten, roken, eten en drinken. Er bestaat een zekere dagelijkse variatie: de lichaamstemperatuur is lager 's morgens dan in de namiddag. Andere variaties kunnen aan de plaats van de temperatuurlezing toegeschreven worden.

De lichaamstemperatuur kan op verschillende plaatsen gemeten worden :

 1. Oraal (onder de tong): deze meting geeft een accurate weergave van de lichaamstemperatuur.
 2. Axillair (onder de oksel): Deze meting geeft een onderschatting van de lichaamstemperatuur met 0,5°C/1.0°F.
 3. Rectaal (in de anus): Deze meting geeft meestal een overschatting van de lichaamstemperatuur met 0,5°C/1.0°F.

De lichaamstemperatuur oraal meten

Benaderende metingstijd: 10-20 seconden. De punt van de thermometer moet zover mogelijk onder de tong geplaatst worden en men moet de mond dichthouden.
De lichaamstemperatuur axillair meten (onder de arm)

Benaderende metingstijd: 20-30 seconden. Maak de oksel droog met een droge doek en plaats de punt van de thermometer in de okselholte en leg vervolgens de arm over de borst. Nota: Axillaire metingen zijn algemeen 0,5°C/1.0°F lager dan een orale meting.
De lichaamstemperatuur rectaal meten

Benaderende metingstijd: 10 seconden. Breng een wateroplosbaar glijmiddel aan op de punt van de koortsthermometer. Breng de punt voorzichtig in de aars (MAXIMUM 1.27cm). Nota: Rectale metingen zijn algemeen 0,5°C/1.0°F hoger dan een orale meting.

Gebruik

Hoe uw lichaamstemperatuur meten?

 1. Druk op de AAN/UIT schakelaar in om het toestel te activeren. U hoort een pieptoon en op het scherm verschijnt . Deze test van het LCD scherm duurt ongeveer 2 seconden. Als u meer dan 2 seconden de AAN/UIT schakelaar indrukt, wordt de laatst opgeslagen meting weergegeven met een "M" markering in de rechter hoek.
 2. Daarna verschijnt 36.5°C (of 97.7°F).
 3. Wanneer L op het scherm verschijnt en °C (°F) fl ikkert, is de thermometer klaar om de temperatuur te meten. Maar indien de omgevingstemperatuur hoger is dan 32.0°C (90.0°F), dan wordt de omgevingstemperatuur afgebeeld in de plaats van L.
 4. Plaats de punt van de thermometer in de mond, onder de oksel of in de aars.
 5. U hoort een pieptoon wanneer de meting is afgelopen. U kunt nu de temperatuur afl ezen.
 6. Druk opnieuw de AAN/UIT schakelaar in om het toestel te deactiveren. (het toestel schakelt automatisch uit ongeveer 10 minuten na gebruik.).

  Nota: Het drinken van hete of koude vloeistoffen, sporten, roken of het uitvoeren van andere activiteiten, kan uw temperatuur verhogen of verlagen. Daarom is het belangrijk om ongeveer 5 minuten uw mond of oksel te laten rusten alvorens de lichaamstemperatuur te meten.
Gegevens
CNK2680932
FabrikantenAmophar
MerkenMedik
Breedte78 mm
Lengte163 mm
Diepte25 mm