Odm5 Sol Opthal. 10ml

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Levering via Bpost

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

ODM 5® wordt aanbevolen om hoornvliesoedeem te verminderen: oedeem dat het gevolg is van hoornvliesdystrofie, posttraumatisch oedeem en postoperatief oedeem.

Gebruik

Was uw handen zorgvuldig voordat u het product indruppelt.
•Instilleer 1 à 2 druppels 4 maal per dag naar gelang de aanbevelingen van uw arts. Instilleer de druppels in de onderste bindvlieszak van het oog terwijl u naar boven kijkt en uw onderste ooglid lichtjes naar onderen trekt.
•Hou het oog na het indruppelen 1 tot 2 minuten en gesloten.
•Zorg ervoor dat de punt van de flacon niet in contact komt met het oog of de oogleden.
• OCULAIR GEBRUIK.

1. Tijdens het eerste gebruik dient u te controleren of de beschermring intact is alvorens deze te verwijderen.
2. Verwijder de beschermdop door hem omhoog te trekken.
3. Houd de flacon ondersteboven boven het oog. Houd deze in het midden met duim en wijsvinger vast. Aanbeveling: houd de flacon ondersteboven voordat u erop drukt. Als u de flacon rechtop houdt, kan deze vervormen.
4. Knijp met beide vingers steeds harder totdat er zich aan het uiteinde een druppel vormt die na het bereiken van een bepaalde grootte, valt. Druppel 1 à 2 druppels in het oog.
5. Zet de beschermdop na elk gebruik terug en zie erop toe dat er geen druppel op het uiteinde achterblijft; laat de druppel eventueel vallen met een snelle polsbeweging.

Samenstelling

Natriumchloride 5%, natriumhyaluronaat 0,15%. Overige ingrediënten: gezuiverd water, trinatriumcitraatdihydraat, citroenzuurmonohydraat, hydroxypropylmethylcellulose.

ODM 5® bevat natriumhyaluronaat, een stof die van nature in het oog aanwezig is en vanwege de smerende eigenschappen bijdraagt tot de bescherming van het hoornvlies.

Gegevens
CNK3324043
FabrikantenHorus Pharma
MerkenODM 5
Breedte30 mm
Lengte80 mm
Diepte30 mm